Tarta cu carne si legume

de daniastefania in Porc, 14 Feb 2015 | 2924 vizualizari

 

Daca va plac tartele, cum imi plac si mie, sper sa va fac pofta cu aceasta reteta si sa o incercati si voi. E absolut delicioasa si arata si foarte bine. Sper sa fiti de aceeasi parere!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte caldut
  • 350 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 5 cartofi mari
  • 200 gr carne de porc, fiarta si maruntita
  • 4-5 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne si legume:

Pentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, la un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii prajim in ulei. Castravetii si gogosarii ii taiem cubulete. Amestecam intr-un bol cartofii cu carnea fiarta si taiata marunt, cu castravetii si gogosarii. Asezonam. Dupa ce a dospit aluatul il impartim in doua. O bucata 2/3 din aluat si cealalta 1/3 din aluat. Intindem bucata mai mare in forma de disc si o asezam intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm

 Avem grija ca aluatul sa ajunga peste marginea formei. Punem umplutura.Deasupra punem cealalta bucata de aluat intinsa tot ca un disc. Unim marginile celor doua bucati de aluat, rasucind spre interior . Ungem suprafata aluatului cu galbenusul de ou. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste frumos.

Pofta mareee!

TIPS-URI

1

Eu am folosit carnea de la costite de porc, dar puteti folosi pulpa de porc sau ce carne aveti la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

15.02.2015, 00:47

daniastefania 1

15.02.2015, 10:15

Multumesc!

Rocsi 1

15.02.2015, 20:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume